Over Ons

Het is 1969 als Bert Groot op het idee komt om voor zichzelf te beginnen. ‘In de Kop van Noord- Holland zag ik kansen, dus ik vroeg me af waarom ik het daar niet zou proberen. ´We zijn heel klein gestart. Eerst met een plank bij mijn moeder in huis en met een aanhanger achter de auto.’

De eerste vestiging aan het Hoefje.

Transformatie
In ons bestaan hebben we een behoorlijke transformatie doorgemaakt. Van de bijkeuken ging het naar de helft van een witlof schuur. Het bleek slechts het begin, want nadat de gehele schuur in gebruik werd genomen, verhuisde we eind jaren 80 naar onze huidige vestiging in Winkel. Daarna volgden vestigingen in Heerhugowaard (begin jaren 90), Purmerend (eind jaren 90) en Leeuwarden (in 2021).


In het bestaan van Groot Techniek heeft de techniek een enorme sprong gemaakt. Groot Techniek heeft hier op de juiste manier op ingespeeld en stelde zich zo in staat om uit te groeien tot een van de grootste technische groothandels van Noord-Holland. Alleen al in ons hoofdkantoor in Winkel liggen ruim 25.000 verschillende artikelen op haar afnemers te wachten. Snel, betrouwbaar en kwaliteit leveren zijn hierbij onze speerpunten. In onze vestigingen zijn dit er iets minder, maar nog steeds ruim 13.000 verschillende artikelen.

 Winkelerzand in vroeger jaren


Vandaag de dag
Groot Techniek heeft kwaliteit en service altijd hoog in het vaandel staan. Wij richten ons hoofdzakelijk op de industrie, offshore, visserij en agrarische sector. Ons ruime assortiment leveren wij wereldwijd en bezorgen wij met onze eigen bezorgdienst bijna in geheel Noord-Holland en in een deel van Friesland gratis en iedere dag aan huis. Wanneer u voor 7.00 uur besteld, dan leveren wij het de zelfde dag af als dit kan door onze eigen bezorgdienst. Bij ons kunt u terecht voor aandrijvingen, bevestigingsmaterialen, machines, hydrauliek, pneumatiek, verspaning, PBM, bedrijfskleding etc. etc. Naast onze verkoop van artikelen zijn wij ook het adres voor service en reparatie van compressoren, hogedrukreinigers, hydraulische slangen, cilinders en elektrisch gereedschap.


Continueren
In 2006 deed Bert het bedrijf over aan zijn kinderen, om in 2017 helemaal uit het bedrijf te stappen. Aan zijn zoon Ronald de taak om hetgeen wat er is opgebouwd voort te zetten.

Groot tegenwoordig